09-05-04

De citadel heet hier Alcazaba

Op woensdag namen we om 9 uur de bus naar Malaga. Na Torremolinos en de luchthaven, begon een kilometers lange voorstad met niets dan flatgebouwen. Het eindpunt van de busreis was het stadscentrum. Daar kregen we een folder van Malagatours. Er stond ook een stadsplan op. Dat was wel handig.
Onze eerste doel was La Manquita. Dat is dan de kathedraal van Malaga. Nooit zijn ze erin geslaagd de kerk af te werken. Maar net door het ontbreken van de tweede toren, heeft het gebouw een zeker eigen karakter gekregen. Het is een grote kerk. De ruime binnenkerk wordt omgeven door een hele reeks zijkapellen. Maria-van-de-Smarten, en Maria-Ten-Hemel-Opgenomen zijn prominent aanwezig. 250 jaar is er aan de kerk gebouwd, en verschillende stijlen zijn dan ook vertegenwoordigd. Een groot schilderij toont het bloederige tafereel van de onthoofding van Paulus, Als Mel Gibson een vervolg wil maken op The Passion of the Christ, vind hij hier zeker inspiratie.
Na dit bezoek, gewoontegetrouw café con leche gaan drinken. En dan trokken we de berg op naar de Moorse citadel. Het kon met een lift, en er reed ook een bus naar toe. Wij namen de trappen en de wegen door een mooi park. Hoe hoger we kwamen hoe mooier het panorama op de stad, op de haven en op de  arena. In het fort zelf zijn de woonvertrekken van de vroegere heersers verdwenen. De tentoonstelling in het archeologisch museum begint pas in 1489, toen de katholieke Spanjaarden het fort op de Moorse Spanjaarden veroverden. Wapens en tactische hulpmiddelen stonden tentoongesteld. De citadel is zeer ruim. Gezien de oppervlakte konden hier heel wat soldaten gelegerd hebben. Er was ook een ommuurde weg die van het Alcazaba nog hoger naar een vesting op de bergtop leidde. Die weg was niet toegankelijk. Binnen de muren bloeien ook heel wat bloemen en kruiden. Daarboven hebben we ook nog maar eens koffie gedronken, voordat we aan de afdaling begonnen.
Eens beneden wandelden we langs de drukke en brede Almeda Principal naar het treinstation. Ik liep er bijna voorbij, maar Ginette herkende de aanduiding. Onder de grond stond de trein als het ware voor ons klaar.

10:57 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.