09-05-04

Torremolinos

Donderdag al. Wat vliegt de tijd. We zien een melding dat wegens werken er overdag geen liften en water in het hotel zal zijn. Nu we zijn niet op vakantie om op een hotelkamer te zitten. Bij het ontbijt scheen de zon. Langs de promenade gingen we naar Torremolinos. Het was toch frisjes. Op de vele zonneweides geen zonnekloppers deze keer. Voor zover er mensen op de zetels lagen, waren ze gekleed. Op een paar visserbootjes na was het op zee ook rustig. Maar in de winkelstraatjes die van de kust naar het centrum leiden, daar was het druk. We trokken verder de berg op naar de markt. De streetmarket ligt tussen de brede autoweg en de snelweg. Er is ook een grote hal en een arena voor stierengevechten gebouwd. Vlak bij de markt dronken we zoals steeds café con leche. Het viel me op dat toeristen zoals wij de koffie in een porseleinen mok kregen. De mensen van ginder dronken koffie uit een glas.
Op de markt waren er veel kramers die we ook al in Fuengirola gezien hadden. En toeristen zijn natuurlijk altijd toeristen. Daar vormen we geen uitzondering op.
Op de markt kochten we een mooie grote, porseleinen lepel. De bedoeling daarvan is niet dat er mee gelepeld wordt, maar dat hij vlakbij de kookplaats een plaatsje vindt. Daarop kunnen dan de roerlepel en zo gelegd worden.
Na het markten weer naar beneden, naar onze vertrouwde heladeria. Ginette nam een heerlijke ijskreem en ik een zumo van limoen en kiwi. Ik heb het geweten. Het was een glas van een liter. Op dat terrasje hebben we dan ook een hele tijd doorgebracht, babbelend en kijkend naar al die passerende mensen.

10:58 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.