29-05-04

Schoolfeesten

De maanden mei en juni zijn de maanden van de open deur dagen en de schoolfeesten.
Bij Anouk en Pauline zijn ze al achter de rug. Nu volgen nog:
  • 6 juni bij Anke
  • 12 juni bij Lies
  • 27 juni bij Silke

Vergeet niet op 13 juni zijn het verkiezingen. Dat is ook de dag van het sprookjesbos.

08:39 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-04

Aan alles komt een eind

De vakantie zit erop. Weer naar huis. Op die eerste mei 2004 vroeg opgestaan, want om 7u40 zouden we al opgehaald worden.
In de luchthaven van Malaga was het vertrek voorzien om 9u50. Na het inchecken bleven we maar wachten. Uiteindelijk konden we toch aan boord gaan. En nu begon het wachten opnieuw. Gelukkig kregen we van de purser een toelichting. Wat bleek?
Eerst was er wat vertraagd met de bevoorrading van de fuel. En als we dan ingescheept waren bleken er twee passagiers te ontbreken. Om veiligheidsredenen werd de bagage dan volledig opnieuw gecheckt, en de bagage van de niet opgedaagde passagiers verwijderd.
Met de vlucht zelf was er niets mis, en Thomas die ons kwam afhalen, stond zo maar mooi met Pauline te wachten in Zaventem.
Na zo een vakantie is de stress eruit en storen we ons niet aan wat wachten. Geduld wordt beloond. Uiteindelijk kwamen we toch aan

11:02 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De berg, de nina en de stupa

De laatste volledige dag in Andalusia. 's Morgens gingen we te voet naar Arroyo. Aan de Tivoli wachtte Ginette op haar zuster en ik nam de Teleferico naar boven. De berg Calamorro heeft een top op 769 meter. Zij biedt weidse uitzichten en heeft heel wat wandelpaden. Dan te voet naar beneden. In huize Siles Garcia Steyaert was het feest. Sylvia had haar rijbewijs gehaald, en dat van de eerste keer. We zijn in zo een klein restaurantje tapas gaan eten. Heerlijk al die verschillende gerechten.
Na de koffie begeleidden Sonja en haar vriend ons naar Benalmadena Pueblo. Het beeldje van de nina staat op alle brochures van Benalmadena. Dat moest ik toch ook in het echt gezien hebben. Dan zijn we nog naar een boeddhistische tempel gereden. Vorig jaar waren we daar al eens. Toen was het een verlaten punt. En nu geen jaar later staat er een stupa. De grootste van West-Europa. De wereld staat niet stil.
s'Avonds dan voor de laatste keer dan genoten van het uitgebreid buffet.

11:01 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Torremolinos

Donderdag al. Wat vliegt de tijd. We zien een melding dat wegens werken er overdag geen liften en water in het hotel zal zijn. Nu we zijn niet op vakantie om op een hotelkamer te zitten. Bij het ontbijt scheen de zon. Langs de promenade gingen we naar Torremolinos. Het was toch frisjes. Op de vele zonneweides geen zonnekloppers deze keer. Voor zover er mensen op de zetels lagen, waren ze gekleed. Op een paar visserbootjes na was het op zee ook rustig. Maar in de winkelstraatjes die van de kust naar het centrum leiden, daar was het druk. We trokken verder de berg op naar de markt. De streetmarket ligt tussen de brede autoweg en de snelweg. Er is ook een grote hal en een arena voor stierengevechten gebouwd. Vlak bij de markt dronken we zoals steeds café con leche. Het viel me op dat toeristen zoals wij de koffie in een porseleinen mok kregen. De mensen van ginder dronken koffie uit een glas.
Op de markt waren er veel kramers die we ook al in Fuengirola gezien hadden. En toeristen zijn natuurlijk altijd toeristen. Daar vormen we geen uitzondering op.
Op de markt kochten we een mooie grote, porseleinen lepel. De bedoeling daarvan is niet dat er mee gelepeld wordt, maar dat hij vlakbij de kookplaats een plaatsje vindt. Daarop kunnen dan de roerlepel en zo gelegd worden.
Na het markten weer naar beneden, naar onze vertrouwde heladeria. Ginette nam een heerlijke ijskreem en ik een zumo van limoen en kiwi. Ik heb het geweten. Het was een glas van een liter. Op dat terrasje hebben we dan ook een hele tijd doorgebracht, babbelend en kijkend naar al die passerende mensen.

10:58 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De citadel heet hier Alcazaba

Op woensdag namen we om 9 uur de bus naar Malaga. Na Torremolinos en de luchthaven, begon een kilometers lange voorstad met niets dan flatgebouwen. Het eindpunt van de busreis was het stadscentrum. Daar kregen we een folder van Malagatours. Er stond ook een stadsplan op. Dat was wel handig.
Onze eerste doel was La Manquita. Dat is dan de kathedraal van Malaga. Nooit zijn ze erin geslaagd de kerk af te werken. Maar net door het ontbreken van de tweede toren, heeft het gebouw een zeker eigen karakter gekregen. Het is een grote kerk. De ruime binnenkerk wordt omgeven door een hele reeks zijkapellen. Maria-van-de-Smarten, en Maria-Ten-Hemel-Opgenomen zijn prominent aanwezig. 250 jaar is er aan de kerk gebouwd, en verschillende stijlen zijn dan ook vertegenwoordigd. Een groot schilderij toont het bloederige tafereel van de onthoofding van Paulus, Als Mel Gibson een vervolg wil maken op The Passion of the Christ, vind hij hier zeker inspiratie.
Na dit bezoek, gewoontegetrouw café con leche gaan drinken. En dan trokken we de berg op naar de Moorse citadel. Het kon met een lift, en er reed ook een bus naar toe. Wij namen de trappen en de wegen door een mooi park. Hoe hoger we kwamen hoe mooier het panorama op de stad, op de haven en op de  arena. In het fort zelf zijn de woonvertrekken van de vroegere heersers verdwenen. De tentoonstelling in het archeologisch museum begint pas in 1489, toen de katholieke Spanjaarden het fort op de Moorse Spanjaarden veroverden. Wapens en tactische hulpmiddelen stonden tentoongesteld. De citadel is zeer ruim. Gezien de oppervlakte konden hier heel wat soldaten gelegerd hebben. Er was ook een ommuurde weg die van het Alcazaba nog hoger naar een vesting op de bergtop leidde. Die weg was niet toegankelijk. Binnen de muren bloeien ook heel wat bloemen en kruiden. Daarboven hebben we ook nog maar eens koffie gedronken, voordat we aan de afdaling begonnen.
Eens beneden wandelden we langs de drukke en brede Almeda Principal naar het treinstation. Ik liep er bijna voorbij, maar Ginette herkende de aanduiding. Onder de grond stond de trein als het ware voor ons klaar.

10:57 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Naar Fuengirola

Op dinsdag 27 april gingen we naar de markt in Fuengirola. Om 9u20 namen we de bus. De route liep voornamelijk dicht langs de kust. Onderweg zagen we stranden, hotels en dure wooncomplexen.
De bus stopt aan de markt. En die dinsdagmarkt is geen kleintje. Het is er aangenaam lopen, en niet duur. Gelijk wat kadootjes voor de kleinkinderen gekocht. T-shirtjes en bloesjes zijn altijd leuk, en nemen niet veel plaats in de bagage. De Bar-Mesón Avenida had heel wat tafeltjes en stoelen buiten geplaatst, en daar konden we bij een lekkere café con leche naar de andere marktgangers kijken. Hoe later in de ochtend het werd, hoe minder Spanjaarden en hoe meer toeristen.
Het was twee uur toen we de trein naar Arroyo de la Miel namen.

10:56 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Schelpendag

Maandag 26 april was voor ons een dag worden van strand, zon en zee. Dat is ten slotte een van de redenen om in april naar de Costa Del Sol te trekken.
Eerst prentkaarten en postzegels gekocht. De kaartjes voor het thuisfront geschreven. De postkaarten met de flamenco-dansers zouden we niet posten, maar zo aan de kleinkinderen geven. De andere kaarten onmiddellijk bij de corero in de brievenbus gestopt.
Dan werd het tijd om een volgende belofte te gaan inlossen: naar het strand gaan en schelpen rapen. Heerlijk was het daar aan het strand.
Heel wat mensen lagen te bruinen op een ligzetel of badlaken. Op verschillende plaatsen was het water redelijk warm en speelden kinderen en volwassenen met de bal. En wij liepen er al schelpen rapend door.

10:55 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |