16-02-08

Op wandel met Mietje Stroel.

Mietje Stroel
Voor de wandeling van Mietje Stroel komen we op 1 maart samen aan het gemeentehuis van Zelzate. De wandeling begint om 14 uur. Einde van de tocht is 17 uur. De wandeling zelf is hoop en al maar 5 km. De verhalen nemen meer dan ander half uur tijd.
We zijn met 18. Bij het begin gaan we het museum van Mietje Stroel binnen. Daar kopen we een petje van Mietje Stroel, dat we dan in de wandeling op ons hoofd hebben.
Het verloop van de LEGENDE wandeling MIETJE STROEL.
De gids-verteller heeft een keuze gemaakt uit de gebeurtenissen van de legende. Op 19 plekken houden we stil, en vertelt hij het verhaal.
Onze gids is de heer Van De Voorde. Wij kennen hem hoofdzakelijk als de vroegere politiecommissaris van Zelzate. Hij schreef ook luisterspelen en scenario's voor musicals, onder de schuilnaam: Berten EPO.
De omloop is gebaseerd op de voormalige tracés van het kanaal. We stappen waar vroeger het eerste en tweede kanaal lag. Het verhaal volgt de locatie, en niet de volgtijdigheid in het leven van Mietje Stroel.
Onze gids doet het alleen. Hij speelt als het ware toneel. Hij beeldt verschillende personages uit. Hij tracht de emoties en de sfeer zo goed mogelijk tot uiting te brengen. Het is wandelend toneel op verschillende locaties.
De vertelling gebruikt dialect. De taal is onverbloemd, soms brutaal.
Stel jullie open en ontvankelijk op. Zo wordt het gezellig mee leven in al wat Mietje Stroel beleefde.
Om af te sluiten bezoeken we café De Zondvloed. Let wel: de fan-club van Mietje Stroel noemt de zaak zo. De echte naam is: Praatcafé De Grote Markt. Ginder trakteer ik met een Mietje Stroel-bier (of iets anders). Echt: Mietje Stroel heeft haar eigen bier. Behalve het Stroel-bier bestaat trouwens ook Stroel-jenever.
Na de wandeling zul je gans anders tegen het gouden meisje dat daar aan het gemeentehuis zit te plassen, aan kijken.

15:01 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |