09-05-04

Torremolinos

Donderdag al. Wat vliegt de tijd. We zien een melding dat wegens werken er overdag geen liften en water in het hotel zal zijn. Nu we zijn niet op vakantie om op een hotelkamer te zitten. Bij het ontbijt scheen de zon. Langs de promenade gingen we naar Torremolinos. Het was toch frisjes. Op de vele zonneweides geen zonnekloppers deze keer. Voor zover er mensen op de zetels lagen, waren ze gekleed. Op een paar visserbootjes na was het op zee ook rustig. Maar in de winkelstraatjes die van de kust naar het centrum leiden, daar was het druk. We trokken verder de berg op naar de markt. De streetmarket ligt tussen de brede autoweg en de snelweg. Er is ook een grote hal en een arena voor stierengevechten gebouwd. Vlak bij de markt dronken we zoals steeds café con leche. Het viel me op dat toeristen zoals wij de koffie in een porseleinen mok kregen. De mensen van ginder dronken koffie uit een glas.
Op de markt waren er veel kramers die we ook al in Fuengirola gezien hadden. En toeristen zijn natuurlijk altijd toeristen. Daar vormen we geen uitzondering op.
Op de markt kochten we een mooie grote, porseleinen lepel. De bedoeling daarvan is niet dat er mee gelepeld wordt, maar dat hij vlakbij de kookplaats een plaatsje vindt. Daarop kunnen dan de roerlepel en zo gelegd worden.
Na het markten weer naar beneden, naar onze vertrouwde heladeria. Ginette nam een heerlijke ijskreem en ik een zumo van limoen en kiwi. Ik heb het geweten. Het was een glas van een liter. Op dat terrasje hebben we dan ook een hele tijd doorgebracht, babbelend en kijkend naar al die passerende mensen.

10:58 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De citadel heet hier Alcazaba

Op woensdag namen we om 9 uur de bus naar Malaga. Na Torremolinos en de luchthaven, begon een kilometers lange voorstad met niets dan flatgebouwen. Het eindpunt van de busreis was het stadscentrum. Daar kregen we een folder van Malagatours. Er stond ook een stadsplan op. Dat was wel handig.
Onze eerste doel was La Manquita. Dat is dan de kathedraal van Malaga. Nooit zijn ze erin geslaagd de kerk af te werken. Maar net door het ontbreken van de tweede toren, heeft het gebouw een zeker eigen karakter gekregen. Het is een grote kerk. De ruime binnenkerk wordt omgeven door een hele reeks zijkapellen. Maria-van-de-Smarten, en Maria-Ten-Hemel-Opgenomen zijn prominent aanwezig. 250 jaar is er aan de kerk gebouwd, en verschillende stijlen zijn dan ook vertegenwoordigd. Een groot schilderij toont het bloederige tafereel van de onthoofding van Paulus, Als Mel Gibson een vervolg wil maken op The Passion of the Christ, vind hij hier zeker inspiratie.
Na dit bezoek, gewoontegetrouw café con leche gaan drinken. En dan trokken we de berg op naar de Moorse citadel. Het kon met een lift, en er reed ook een bus naar toe. Wij namen de trappen en de wegen door een mooi park. Hoe hoger we kwamen hoe mooier het panorama op de stad, op de haven en op de  arena. In het fort zelf zijn de woonvertrekken van de vroegere heersers verdwenen. De tentoonstelling in het archeologisch museum begint pas in 1489, toen de katholieke Spanjaarden het fort op de Moorse Spanjaarden veroverden. Wapens en tactische hulpmiddelen stonden tentoongesteld. De citadel is zeer ruim. Gezien de oppervlakte konden hier heel wat soldaten gelegerd hebben. Er was ook een ommuurde weg die van het Alcazaba nog hoger naar een vesting op de bergtop leidde. Die weg was niet toegankelijk. Binnen de muren bloeien ook heel wat bloemen en kruiden. Daarboven hebben we ook nog maar eens koffie gedronken, voordat we aan de afdaling begonnen.
Eens beneden wandelden we langs de drukke en brede Almeda Principal naar het treinstation. Ik liep er bijna voorbij, maar Ginette herkende de aanduiding. Onder de grond stond de trein als het ware voor ons klaar.

10:57 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Naar Fuengirola

Op dinsdag 27 april gingen we naar de markt in Fuengirola. Om 9u20 namen we de bus. De route liep voornamelijk dicht langs de kust. Onderweg zagen we stranden, hotels en dure wooncomplexen.
De bus stopt aan de markt. En die dinsdagmarkt is geen kleintje. Het is er aangenaam lopen, en niet duur. Gelijk wat kadootjes voor de kleinkinderen gekocht. T-shirtjes en bloesjes zijn altijd leuk, en nemen niet veel plaats in de bagage. De Bar-Mesón Avenida had heel wat tafeltjes en stoelen buiten geplaatst, en daar konden we bij een lekkere café con leche naar de andere marktgangers kijken. Hoe later in de ochtend het werd, hoe minder Spanjaarden en hoe meer toeristen.
Het was twee uur toen we de trein naar Arroyo de la Miel namen.

10:56 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Schelpendag

Maandag 26 april was voor ons een dag worden van strand, zon en zee. Dat is ten slotte een van de redenen om in april naar de Costa Del Sol te trekken.
Eerst prentkaarten en postzegels gekocht. De kaartjes voor het thuisfront geschreven. De postkaarten met de flamenco-dansers zouden we niet posten, maar zo aan de kleinkinderen geven. De andere kaarten onmiddellijk bij de corero in de brievenbus gestopt.
Dan werd het tijd om een volgende belofte te gaan inlossen: naar het strand gaan en schelpen rapen. Heerlijk was het daar aan het strand.
Heel wat mensen lagen te bruinen op een ligzetel of badlaken. Op verschillende plaatsen was het water redelijk warm en speelden kinderen en volwassenen met de bal. En wij liepen er al schelpen rapend door.

10:55 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kantklossters in Torremolinos

Toen we de zondagmorgen wakker werden, hadden we niet echt goed geslapen die eerste nacht, maar niet getreurd. Allebei een lekker bad, en dan naar beneden voor het uitgebreide ontbijtbuffet.
Dan even een korte wandeling door de haven. Luxe jachten liggen er naast kleine vissersbootjes. En op de pier waren er heel wat vissers. We keerden naar het hotel terug. Op de derde verdieping staat een ijsmachien. We konden dus onze ijsemmer vullen. Zouden we lekker fris water hebben 's avonds.
We wandelden langs de kust naar Torremolinos. Op het strand dronken we lekkere zumo van naranja.Via de leuke winkeltjes en nauwe straatjes trokken we dan de berg op naar het centrum van het stadje.
Ginds waren verschillende dames bezig met kant te klossen. Tientallen Spaanse dames uit verschillende steden en stadjes, demonstreerden hun kunnen met de spelden en de klossen.
Ik kocht daar in een winkel sandalen. En we hebben er nog een reuze capuccino gedronken. Dan namen we de trein naar Arroyo. Ginds bleek in de parochiekerk een communiefeest bezig. Daar moesten we even blijven kijken. Het gaat daar op de klassieke manier: de jongens met een pak  voorzien van epauletten en siertouwen, de meisjes in een witte bruidsjurk.

10:54 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24 april 2004. De zussen herenigd

Het was vroeg opstaan. Om half  vier kwam Kris ons halen, en zo stonden we goed op tijd in Zaventem. Na een snelle vlucht stonden om 8uur25 in Malaga.
Er stond een bus klaar met mensen die een rondtrip door Andalusia gingen maken, en we konden met die autocar mee naar ons hotel. Het was ook nog vroeg toen we in de Alay aankwamen.
We maakten eerst een wandeling langs de zee naar de Bil Bil. Zo hadden we meteen de omgeving in ons te pakken.
Terug in het hotel, was ondertussen onze kamer schoon gemaakt. Uitpakken.
Ondertussen telefoneerde Magda. Manolo zou ons om twaalf uur komen ophalen. Dus wij hadden even tijd om café con leche te gaan drinken.
Bij Magda en Manolo thuis hebben we ons tegoed gedaan aan ansjovisjes, gamba's en frietjes met sla. Al de kinderen kwamen goede dag zeggen, en op het einde van de middag ook nog familie van Manolo.
Rond een uur of zeven, voerde Manolo ons terug naar het hotel, waar we ons verfrist hebben en de cena gebruikt hebben, dit is het avondeten. Al eten de echte Spanjaards later dan wij, de toeristische sector speelt op onze gewoonten in.
En dan moe naar bed.

10:14 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-04-04

Eruit

Joe Hoe.
 
In de nacht van 23 op 24 april, staan we om half drie op. Een uur later vertrekken we naar de luchthaven.

19:40 Gepost door Gwy, the Alder | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |